Чепом до осмеха-мозаик за Гиниса

Ученици VIII-4 разреда учествовали су у акцији склапања највећег мозаика на свету на 621m2 од 900.000 пластичних чепова. Овај мозаик је оборио Гинисов рекорд.

 

Наставите са читањем

Објављено под Активности | Оставите коментар

Настава у другом полугодишту почиње у понедељак,15.01.2018.године. За ученике првог, другог, петог и седмог разреда настава почиње пре подне ( у 7:30h), а за ученике трећег, четвртог, шестог и осмог разреда, после подне ( у 13:30h ). Желимо свима срећну Нову годину као и предстојеће божићне празнике!

Објављено под Обавештења | Оставите коментар

Израда новогодишњег плаката

Ученици седмог разреда, чланови Ученичког парламента, су у оквиру креативне радионице организоване поводом краја првог полугодишта, учествовали у изради новогодишњег плаката и на тај начин пожелели свима срећне предстојеће празнике.

Објављено под Активности | Оставите коментар

Активности у оквиру изборног предмета – Веронаука

Евхаристијска радост у Футогу

Објављено под Разно | Оставите коментар

Славa Световрачевског храма у Футогу

У празнични дан када богослужбено савршавамо молитвени спомен на Свете бесребренике, целебнике и чудотворце Козму и Дамјана, у уторак 14. новембра 2017. године ученици верске наставе из футошке Основне школе „Десанка Максимовићˮ предвођени својим вероучитељем Браниславом Илићем, узели су активно молитвено учешће у литургијском сабрању поводом славе храма у Футогу.

Трудом надлежног вероучитеља, добротом црквене општине футошке и љубављу управе футошке Основне школе Десанка Максимовић по два ученика који су полазници верске наставе од првог до осмог разреда, овог празничног дана били су ослобођени редовне наставе како би као припадници богочовечанске црквене заједнице узели активно учешће на свечаном литургијском сабрању поводом храмовне славе. Сва деца су у договору са надлежним вероучитељем уз претходну поступну припрему приступила Светој Чаши и причестила се, показујући делатно на тај начин да центар верског образовања управо активно учешће у Светој Литургији, али и да Православни катихизис никако не сме бити сведен само на учионицу.Након литургијског сабрања трудом и љубављу надлежних свештеника за сву децу припремљено је послужење у порти храма.

Вероучитељ Бранислав Илић

 

Објављено под Активности | Оставите коментар