Школска слава – Свети Сава

У нашој школи свечано прослављена школска слава – Свети Сава

Празник Светог Саве Првог архиепископа и просветитеља српског свечано је прослављен у нашој школи као школска слава. У навечерје празника, 26. јануара текуће године, молитвено прослављање је почело свечаним празничним програмом.

Свечаној Светосавској приредби је претходило освећење славских дарова, колача и кољива, које су обавили футошки свештеници, протонамесник Миливој Шемић и протонамесник Миле Мајкић, уз појање вероучитеља и катихете Бранислава Илића. Појање школског хора и бројне надахнуте пригодне рецитације учиниле су да овогодишња прослава Светог Саве буде достојанствена и испуњена празничном радошћу. Пред крај Светосавског програма који је са ученицима припремио надлежни вероучитељ и катихета, у присуству директора школе Господина Слободана Егеље, бројног наставног кадра,ученикâ и родитељâ, надлежни вероучитељ и катихета Бранислав Илић је поделио Светосавске награде ученицима који се посебно својим знањем и љубављу према Цркви и богослужењу истичу на часовима верске наставе.

-Учешће ученикâ на свечаној Светосавској академији-

Ученици наше школе узели су учешће у свечаној Светосавској академији која је одржана под сводовима велелпног културног центра у Футогу. Умилним гласовима хор наше школе предвођен наставником музичке културе Господином Ђорђем Курјаковим, отпојао је умилни славопој Господу и Његовом угоднику Светом Сави. На самом почетку свечане Светосавске академије, сабране је топлим речима Светосавске беседе поздравио и поучио вероучитељ и катихета Бранислав Илић (текст беседе можете да прочитатеОВДЕ).

вероучитељ и катихета Бранислав Илић

Објављено под Разно | Оставите коментар

Чепом до осмеха-мозаик за Гиниса

Ученици VIII-4 разреда учествовали су у акцији склапања највећег мозаика на свету на 621m2 од 900.000 пластичних чепова. Овај мозаик је оборио Гинисов рекорд.

 

Наставите са читањем

Објављено под Активности | Оставите коментар

Настава у другом полугодишту почиње у понедељак,15.01.2018.године. За ученике првог, другог, петог и седмог разреда настава почиње пре подне ( у 7:30h), а за ученике трећег, четвртог, шестог и осмог разреда, после подне ( у 13:30h ). Желимо свима срећну Нову годину као и предстојеће божићне празнике!

Објављено под Обавештења | Оставите коментар